Tia Serbanescu despre ordonanta privind migratia politica a primarilor: ‘De ce nu se da o ordonanta prin care sa se precizeze ca toata lumea trebuie sa treaca la PSD?’ (AUDIO)

Ordonanța de urgență care le-ar da voie primarilor să treacă la un alt partid fără să-și piardă mandatul este abuzivă, comentează Tia Șerbănescu, senior-editor la cotidianul Curentul.

Controversatul proiect a fost anunțat de vicepremierul Liviu Dragnea în weekend. Al doilea om din Guvern a invocat tulburările de pe scena politică.

Tia Șerbănescu crede însă că e vorba despre o mobilizare masivă din partea puterii în contextul alegerilor prezidențiale – se încearcă în acest fel întărirea taberei PSD din teritorii.

Edilul Emil Boc este un caz celebru de primar care nu s-a mai regăsit în ideologia partidului pe listele căruia a fost ales.

Primarul Clujului nu și-a dat demisia din PDL pentru că își pierdea mandatul, dar s-a înscris în Fundația Mișcarea Populară.

Tia Șerbănescu a amintit, pentru Europa FM, ca nu este singurul aflat in aceasta situatie: la fel s-a intamplat si cu primarul sectorului 1 Andrei Chiliman.

Vicepremierul Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, a declarat sâmbătă, la Bistrița, că ordonanța care va permite aleșilor locali ca, într-un termen de 15 zile, să decidă apartenența lor politică ar putea fi adoptată până la sfârșitul acestei luni.