Confidenţialitate

Theresa May, felicitată pentru convocarea alegerilor anticipate

Fostul premier David Cameron a scris pe Twitter că decizia luată de Theresa May este corectă şi curajoasă. El le-a urat succes candidaţilor Partidului Conservator, la conducerea căruia s-a aflat din 2005 până în 2016.

Liderul laburist Jeremy Corbyn a salutat decizia premierului May şi a spus că astfel britanicii vor avea şansa să voteze pentru un guvern care va pune în primul rând interesul majorităţii alegătorilor.

Tim Farron, președintele Partidului Liberal-Democrat, care se opune ieșirii Marii Britanii din UE, este de părere că ”alegerile anticipate reprezintă o șansă pentru schimbarea direcției țării, pentru a evita un hard Brexit și pentru a păstra Marea Britanie în piața unică europeană”.

Și premierul scoţian Nicola Sturgeon a reacționat după anunțul Theresei May. ”Conservatorii văd o şansă pentru a orienta Marea Britanie spre dreapta, pentru a impune un Brexit dur şi a impune tăieri şi mai mari. Să ne ridicăm pentru Scoţia”, a scris ea pe Twitter, sugerând că susţine organizarea de alegeri generale în acest an.

Premierul britanic Theresa May a anunţat organizarea de alegeri anticipate în data de 8 Iunie.

Într-o declarație surpriză, șefa executivului britanic a declarat că în condițiile în care oponenții politici încă nu concep ieșirea din Uniunea Europeană, este nevoie de clarificarea situației înainte de începerea negocierilor de retragere din blocul comunitar.