Theresa May, felicitată pentru convocarea alegerilor anticipate

Fostul premier David Cameron a scris pe Twitter că decizia luată de Theresa May este corectă şi curajoasă. El le-a urat succes candidaţilor Partidului Conservator, la conducerea căruia s-a aflat din 2005 până în 2016.

Liderul laburist Jeremy Corbyn a salutat decizia premierului May şi a spus că astfel britanicii vor avea şansa să voteze pentru un guvern care va pune în primul rând interesul majorităţii alegătorilor.

Tim Farron, președintele Partidului Liberal-Democrat, care se opune ieșirii Marii Britanii din UE, este de părere că ”alegerile anticipate reprezintă o șansă pentru schimbarea direcției țării, pentru a evita un hard Brexit și pentru a păstra Marea Britanie în piața unică europeană”.

Și premierul scoţian Nicola Sturgeon a reacționat după anunțul Theresei May. ”Conservatorii văd o şansă pentru a orienta Marea Britanie spre dreapta, pentru a impune un Brexit dur şi a impune tăieri şi mai mari. Să ne ridicăm pentru Scoţia”, a scris ea pe Twitter, sugerând că susţine organizarea de alegeri generale în acest an.

Premierul britanic Theresa May a anunţat organizarea de alegeri anticipate în data de 8 Iunie.

Într-o declarație surpriză, șefa executivului britanic a declarat că în condițiile în care oponenții politici încă nu concep ieșirea din Uniunea Europeană, este nevoie de clarificarea situației înainte de începerea negocierilor de retragere din blocul comunitar.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS