The Telegraph: se pune presiune pe politicieni să amâne alegerile anticipate din Marea Britanie

Politicienii britanici sunt îndemnaţi să amâne alegerile generale anticipate programate peste cinci zile, pe 8 iunie, în urma celui de-al doilea atac terorist de la Londra în două săptămâni, relatează The Telegraph.

La câteva ore după atacul de pe London Bridge, politicienii erau îndemnaţi, pe reţele de socializare, să amâne alegerile de joi.

Aceste îndemnuri sunt tot mai insistente după ce poliţia a anunţat că şase persoane au fost ucise în atac, dar şi autorii acestuia.

Campania electorală a fost suspendată timp de mai multe zile după atentatul sinucigaş de la Manchester Arena, luna trecută, soldat cu 22 de morţi.

Îndemnul la suspendarea activităţii politice a fost lansat de Mark Oxley într-o petiţie, postată pe site-ul Change.org.

Sunt destul de sigur că un procent mare din populaţia britanică este de acord că nu este momentul să organizăm alegeri generale. După al doilea atac devastator, cred că a venit vremea să acordăm prioritate securităţii ţării noastre şi poporului ei. De aceea vă cer să anulaţi alegerile generale în viitorul apropiat”, scrie el.

Opinia sa este împărtăţită de mulţi pe Twittter.

Un utilizator, afirmă că el consideră că nu mai este sigur să se continue în vederea scrutinului. Alţii susţin o suspendare a alegerilor, inclusiv actriţa şi activista Anna Friel, care a declarat că alegerile ar trebui amânate.

Partidul Conservator britanic îşi suspendă campania electorală după atacul din Londra

Partidul Conservator britanic şi-a suspendat campania electorală duminică în vederea alegerilor generale anticipate de joi, în urma atacului de sâmbătă seara, soldat cu şase morţi, relatează BBC News şi The Guardian.

Conservatorii au anunţat suspendarea campaniei într-un comunicat, scrie cotidianul. The Guardian adaugă că şi alte partide ar urma să îşi suspende campania.

Potrivit BBC, conservatorii anunţă că vor revizui această hotărâre în cursul zilei.

Într-o declarație oficială, primarul Londrei, Sadique Khan a declarat în această dimineață că alegerile nu ar trebui amânate, pentru că teroriștii încearcă doar să îi sperie pe britanici. El le-a cerut cetățenilor să nu se alarmeze și să iasă pe străzi, pentru că au fost scoase pe străzi echipaje de poliție speciale, atât îmbrăcate în civil, cât și polițști înarmați.

ATACUL DE AZI NOAPTE

6 persoane au murit aseară, după ce un microbuz alb a intrat într-un grup de oameni în zona Podului Londrei. S-a întâmplat în jurul orei 22, ora Londrei. Cei 3 atacatori care se aflau în mașină au ieșit pe stradă, și îndreptându-se spre Borough Market au început să înjunghie oameni la întâmplare, inclusiv un polițist.

10 echipaje de poliție au sosit la fața locului. Polițiști au intrat în localurile din apropierea atacului, cerând evacuarea clienților. Pe rețelele de socializare au apărut mai multe imagini și înregistrări care au surprins momentele.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS