Confidenţialitate

”The New Mutants”, noul film din seria X-Men, din această săptămână la cinema

Twentieth Century Studios în parteneriat cu Marvel Entertainment lansează cel mai nou și mult așteptat film din colecția X-Men, intitulat “Noii Mutanți” (The New Mutants), ce poate fi vizionat în cinematografe începând cu 18 septembrie. Filmul aduce în discuție subiecte controversate și probleme adolescentine prea puțin înțelese.

Josh Boone ecranizează o poveste emoționantă despre 5 adolescenți cu superputeri închiși într-un spital de psihiatrie, un loc unde au loc tot felul de evenimente neobișnuite. Noile abilități ale tinerilor, dar și prietenia lor este pusă la încercare, în timp ce se chinuie să rămână în viață. La început, protagoniștii sunt niște adolescenți confuzi și fragili, însă până la sfârșit, devin niște adevărați mutanți, conștienți și stăpâni pe puterile pe care le dețin.

Filmul „Noii Mutanți” se diferențiază de anterioarele filme X-Men prin prezentarea nouă și modernă a problemelor adolescentine. Astfel, filmul abordează teme controversate precum lipsa de încredere în sine, sexualitatea dar și traumele copilăriei. Ca și cum adolescența nu este destul de complicată în sine, cele cinci personaje trebuie să își gestioneze și abilitățile speciale pe care nu le au sub control.

Filmul este inspirat de seria de benzi desenate ”Noii Mutanți”, mai precis de colecția de “Ursul Demon” (Demon Bear), care urmărește povestea unei adolescente nativ americane, pe nume Dani Moonstar, ce încearcă să își învingă demonii interiori. O poveste emoționantă despre înfrângerea greutăților din trecut pentru a putea face față viitorului, filmul “Noii Mutanți” este de sine stătător și poate fi înțeles în lipsa cunoștiințelor specifice a filmelor anterioare.