Confidenţialitate

Thailanda: Alți trei copii au fost salvați din peștera inundată

Alţi trei copii au fost salvaţi marţi din peştera inundată din Thailanda, în care 12 adolescenţi şi antrenorul lor de fotbal au rămas blocaţi timp de peste două săptămâni. Reuşita echipajelor de intervenţie oferă speranţa că toţi vor fi salvaţi până la sfârşitul acestei zile, informează Reuters.

Opt copii au fost salvaţi pe parcursul primelor două zile din cadrul acestei misiuni – patru duminică şi alţi patru în cursul zilei de luni.

Autorităţile locale nu au dezvăluit numele tinerilor salvaţi marţi.

Coordonatorul celulei de criză, Narongsak Osottanakorn, a dezvăluit în cursul dimineţii că operaţiunea de marţi va prezenta “provocări” mai mari, întrucât presupune scoaterea din peşteră a unui număr mai mare de tineri (cinci, în comparaţie cu patru pentru fiecare zi a misiunii de salvare) de către cei trei scafandri din Marina thailandeză care îi însoţesc spre suprafaţă, potrivit Agerpres

Totuşi, ploile musonice riscă să se infiltreze prin pereţii de calcar ai peşterii şi să inunde foarte repede tunelurile acesteia.

O echipă formată din scafandri internaţionali şi membri ai trupelor speciale din Marina thailandeză îi ghidează pe adolescenţi de-a lungului unui traseu subteran cu o lungime de aproape 4 kilometri, care include secţiuni inundate.

Cei 12 copii din echipa de fotbal Wild Boars şi antrenorul lor au rămas blocaţi pe 23 iunie în peştera pe care voiau să o exploreze după un antrenament, în momentul în care au fost surprinşi de o creştere rapidă a nivelului apei, cauzată de ploi torenţiale sezoniere.