Confidenţialitate

Teza de de doctorat a ministrului Petre Tobă ar putea fi un plagiat

La nici măcar zece zile de la instalarea noului guvern, apar primele  bănuieli de plagiat la adresa unui membru al cabinetului – noul ministru de Interne, Petre Tobă. Introducerea tezei de doctorat a celui care a condus Poliția Română în ultimii 3 ani, începe identic cu teza de doctorat a comisarului de poliție Ionel Tucmuruz, care a avut același coordonator de doctorat, pe chestorul general Anghel Andreescu.

Jurnalista Emilia Șercan susține că peste 250 din totalul de 390 de pagini ale tezei cu care el a obținut titlul de doctor în Științe Militare și Informații sunt copiate ad litteram din lucrări de specialitate sau din referate postate pe internet, fără utilizarea ghilimelelor și fără a respecta normele naționale și internaționale de citare în opere științifice.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În replică, Petre Tobă i-a declarat că  lucrarea sa de doctorat a fost una practică. “Ce pot să vă garantez este că am lucrat la teza de doctorat cu bună-credință, că am făcut o lucrare aplicată și că am avut șansa să pun în practică ceea ce am studiat acolo în cel de-al doilea mandat de inspector general al Poliției Române.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit articolului semnat de Emilia Șercan pe site-ul PRESSONE.RO, paginile copiate provin din surse multiple: cărți de specialitate, cursuri universitare, referate disponibile pe diverse site-uri.