Textul piesei de teatru „Harry Potter şi Copilul Blestemat” va fi publicat în iulie

Cea de-a opta parte a seriei Harry Potter, „Harry Potter şi Copilul Blestemat” („Harry Potter and the Cursed Child”), nu este un roman, ci un text dramatic ce va fi publicat în toată lumea, începând din iulie, la nouă ani după precedentul bestseller, potrivit Reuters.

Textul piesei de teatruHarry Potter şi Copilul Blestematva fi publicat în variantă scrisă în Statele Unite şi Marea Britanie, iar la nivel global, cititorii o vor putea achiziţiona în versiune ebook.

În piesa de teatru, scriitoarea britanică J.K. Rowling povesteşte viaţa lui Harry Potter la 19 ani după întâmplările din cel de-al şaptelea roman „Harry Potter şi Talismanele Morţii”.

„Potter este un adult în toată regula ce munceşte excesiv pentru Ministerul Magiei, are trei copii şi se simte încleştat de întâmplările din trecut care îl macină”, au declarat editurile din Statele Unite şi Marea Britanie care urmează să publice cartea.

J.K. Rowling a primit un număr uriaş de cereri de la fanii din toată lumea pentru a publica textul dramatic al piesei ce se va juca la Londra, deoarece nu toţi cititorii înfocaţi ai seriei Harry Potter pot ajunge în capitala Marii Britanii pentru a vedea spectacolul.

Textul dramatic va fi publicat pe 31 iulie, de ziua de naştere ficţională a lui Harry Potter, la doar o zi după ce piesa de teatru va avea premiera la Londra.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS