Confidenţialitate

Textul pe care 95% dintre români nu îl pot citi fără greşeală. Cum au răspuns ascultătorii Europa FM la provocarea din Deșteptarea – AUDIO

Dacă există un text pe care 95% dintre români nu îl pot citi până la sfârșit cu voce tare fără greșeală, nu înseamnă că nu se pot amuza teribil în timp ce încearcă. Așa cum s-a distrat vineri întreaga echipă a matinalului Deșteptarea, în frunte cu Vlad Petreanu și George Zafiu.

Recapitulăm: Unul dintre cele mai dificile – zicem noi – exerciții de dicție de pe site-ul dictie.ro a fost transformat într-o provocare pentru ascultătorii Europa FM de către matinalii din Deșteptarea după ce au încercat – fără succes, dar cu hohote  de râs – să citească întreg textul fără greșeală.

Vlad și George i-au invitat apoi pe ascultătorii Europa FM să se înregistreze în timp ce chiar ei încercau să citească textul și să trimită rezultatul pe desteptarea@europafm.ro. Cele mai haioase prestații au fost difuzate pe post, iar 5 ascultători participanți au câștigat un exemplar din manualul de dicție Șase sași în șase saci al lui Carmen Ivanov:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Iar textul buclucaș este următorul:

Releurile rablelor liderului rebelilor libieni atinse de originalitatea nabucodosoriană aproape imperturbabilă, nesemnificativă pentru antiperistaltismul prestidigitatorului erau de un primitivism extrinsec şi veneau pe filiera colaboraţioniştilor incompatibili cu senzaţia de incomprehensibilitate când, în inalienabilitate, se prind cu dinamism zglobiu la cimilituri infinitezimale marcate de insesizabilitate cu o idiosincrasie fantasmagorică şi abracadabrantă ireversibilă în contemporaneitate şi fără unilateralitate cu o megalomanie uzând un primitivism spasmodic şi zguduitor.

Manifeşti stupoare când pe o microfotoradiografie întrezăreşti o inexorabilă cifră treisprezece şi gândeşti: paraskavedekatriafobia e mai rea decât hipopotomonstrosecvipedaliofobia, dar mai uşoară decât venustrafobia, ablutofobia sau chiar logizomecanofobia.

A fost diagnosticat otorinolaringologic cu ri-nodislalie acută din cauza mucezelii influores- cente ce se întrepătrunde buconazofaringian cu o discopatie neidentificabilă laparoscopic cu chintesenţă lamelibranhiată a acidului dezoxiribonucleic care a ajuns la desuetudine din cauza acidului acetilsalicilic, care cu recrudescenţă antispasmodică ucide microorganisme dicotiledonate sau monocotiledonate culese dintr-o zarzavagerie paralelipipedică prelucrată din obiecte contondente fără unilateralitate sau fotoluminiscenţă.

I se înceţoşează mintea în mod anatomopatologic când priveşte demonstraţia ireversibilă, de o neinteligibilitate transcendentală a muşchiului sternocleidomastoidian şi se gândeşte cu impasibilitate minuţioasă la vicisitudinile de imponderabilitate a şasiurilor săseşti cuprinse de un scurtcircuit electric neelucidat.