Teroriştii din Bruxelles plănuiau iniţial un nou atentat in Paris

Potrivit parchetului belgian, jihadiştii care au plănuit atentatele asupra Bruxelles-ului voiau iniţial să comită un nou atentat terorist tot în Paris, însă au fost descurajați de faptul că poliția părea să fie pe urmele lor, prin raidurile antiteroriste tot mai dese.

Astfel, au decis în grabă să atace Bruxellesul, spun anchetatorii belgieni. Ei l-au intervievat pe unul dintre suspecţii-cheie, Mohamed Abrini, arestat recent  si identificat ca fiind cel de-al treilea barbat de pe aeroportul din Zaventem, care ii insotea pe cei doi teroristi care s-au aruncat in aer.

De altfel, Abrini a si recunoscut ca el este asa numitul barbat cu palarie, pe care anchetatorii încercau să-l identifice cu ajutorul imaginilor camerelor de securitate.

Justiția belgiană l-a inculpat pe Abrini în ancheta privind atacurile din Bruxelles pentru „participare la activitățile unei grupări teroriste, asasinate teroriste și tentative de asasinate teroriste”.

El era deja pus sub acuzare pentru atentatele din noiembrie 2015 din Paris, soldate cu 130 de morți.

Mohamed Abrini s-a dovedit a fi prieten din copilărie al lui Abdeslam, prins si incarcerat deja intr-un penitenciar din Bruges.

Tatal acestuia a spus dupa ce l-a vizitat, ca spera ca fiul sau sa fie judecat și să plătească pentru faptele comise in Paris, soldate cu 130 de morti.