Teroristii care au ţinut Franţa pe jar în ultimele zile

Atacatorul de la magazinul evreiesc din Paris făcea parte din Statul Islamic şi s-a sincronizat cu teroriştii de la Charlie Hebdo. În 2009 , Amedy Coulibaly a participat la un seminar organizat de Sarkozy la Elysee.

Presupusul criminal al poliţistei omorâte în zona Montrouge din Paris şi autorul luării de ostatici din Vincennes declara, într-o inregistrare, că s-a sincronizat cu autorii atacului contra revistei Charlie Hebdo şi că face parte din grupul terorist Stat Islamic.

Coulibaly fusese primit la Palatul Elysee, în 2009, de preşedintele de la acea vreme, Nicolas Sarkozy, cu ocazia unei conferinţe pe tema locurilor de muncă.

Pe de alta parte, Chérif Kouachi, unul dintre autorii atacului comis la sediul revistei Charlie Hebdo, a sunat la postul BFMTV înainte de a muri şi a declarat că făcea parte din organizaţia teroristă Al-Qaida în Peninsula Arabia.

Fraţii Chérif şi Said Kouachi au murit în confruntările cu forţele de ordine franceze la sediul unei tipografii din localitatea Dammartin-en-Goële.