Confidenţialitate

Termocentrala II Craiova, amendată cu 100.000 lei după ce mai multe străzi au fost acoperite de praf de cărbune | AUDIO

Amenda de 100.000 lei pentru Termocentrala II Craiova. Sancțiunea a fost aplicată de Garda de Mediu, după ce mai multe străzi din zonă au fost acoperite de praf de cărbune provenit de la termocentrala.

Craiovenii care locuiesc în zona Termocentralei CET II Craiova, care aparține de Complexul Energetic Oltenia se plâng de două luni de faptul că sunt intoxicați cu cenușă.

Casele, curțile și mașinile lor au fost acoperite, de nenumărate ori, cu pulbere provenita de la termocentrala.

În urma sesizărilor, comisarii Gărzii de Mediu Dolj au făcut verificări și au constatat că blocurile energetice 1 şi 2, construcţii tip deschis, prezintă pori/fisuri la sistemul de etanşare al cazanelor şi a canalelor de gaze de ardere.

Vântul, care din decembrie și până acum, a bătut puternic în multe zile, a împrăștiat cenușă în curțile oamenilor din zonă.

Termocentrala a fost amendată cu 100.000 lei. În plus, societatea trebuie sa repare sistemul de etanșare a gazelor și să adopte tehnologii de exploatare ale instalaţiilor de ardere, astfel încât să reducă la minim poluarea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Ana Maria Constantinescu

Sursa foto: Facebook / Horațiu Buzatu

Citește și: NATO va trimite în România forțe suplimentare „cât se poate de rapid”, anunță Vasile Dîncu, ministrul Apărării | AUDIO