Confidenţialitate

Teodorovici, PSD: România este cu un picior în groapă!

Fost ministru social-democrat al Finanţelor, Eugen Teodorovici susține că nu este surprins de realităţile economice.

“România este cu un picior în groapă‼️ Moody’s a treia agenţie de rating de prestigiu înrăutăţeşte perspectiva de rating la negativ – asta înseamnă că investitorii vor percepe România ca o ţară mult mai riscantă şi astfel ne vom împrumuta la costuri mult mai mari, consecinţa fiind mai multă austeritate pentru români‼️”, scrie acesta pe Facebook.

“Realitatea îmi dă ÎNCĂ o dată dreptate, dar nu am nicio satisfacţie – România este cu un picior în groapă‼️ Moody’s a treia agenţie de rating de prestigiu înrăutăţeşte perspectiva de rating la negativ – asta înseamnă că investitorii vor percepe România ca o ţară mult mai riscantă şi astfel ne vom împrumuta la costuri mult mai mari, consecinţa fiind mai multă austeritate pentru români‼️”, afirmă Eugen Teodorovici.

“Cum se traduce asta⁉️ Orban şi ai lui au făcut din pix datele macroeconomice la rectificarea bugetară. Pentru mine toate aceste realităţi economice nu sunt o surpriză, pentru că am atras atenţia încă de anul trecut că toate derapajele nefericite şi lipsa de profesionalism ale guvernanţilor aflaţi la putere vor avea consecinţe dezastruase pentru fiecare dintre noi. Şi este, din păcate, abia începutul‼️ Mă întreb, dacă în 6 luni de când e PNL-ul la guvernare, România este cu un picior în groapă, ce “surprize” mai au în joben?”, adaugă fostul ministru.

“Deci, se poate Vasile Cîţu, important e să #insisti pentru interesul României‼️ Mă îndoiesc că ăsta reprezintă un deziderat pentru tine‼️”, încheie Eugen Teodorovici.

Agenţia de rating Moody’s a reconfirmat rating-ul aferent datoriei guvernamentale a României la BAA3/A-3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în valută şi în monedă locală şi a modificat perspectiva de ţară de la stabilă la negativă.