Confidenţialitate

Teodor Meleşcanu nu recunoaște semnăturile online de pe petiția prin care i se cere demisia – AUDIO

Un reprezentant al Comunității Declic, cea care a inițiat o petiție pentru ca Teodor Meleșcanu să-și dea demisia după modul în care au decurs alegerile din 26 mai în diaspora, a avut un dialog hilar cu ministrul, care a avansat ideea că o petiție online este lipsită de vreo valoare pentru că nu ar avea semnăturile oamenilor.

”-Sunt membru al comunității Declic, noi suntem cei care au venit cu 124.000 de semnături…

-Dar de unde ești?

-De loc, din Brașov. Am fost și eu în diaspora, dar acum locuiesc aici…

-Bine, bravo!

-…reprezentând acești 124.000 de oameni.

-Nu a fost nicio semnătură a unui om.

-Sunt online, domnule Meleșcanu.

-Sunt niște liste cu nume, pe care cu tot respectul…

-Domnule Meleșcanu, nu știu dacă știți legislația europeană, conform GDPR noi nu putem veni cu date personale ale semnatarilor. În schimb, acești oameni sunt reali.

-Dar acești oameni trebuie să semneze ei, să văd că într-adevăr e a lor.

-S-au semnat.

-Unde s-au semnat? Ai pus tu numele?

-Se semnează online, domnule Meleșcanu”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Inițiatorul petiției „Meleșcanu, demisia!”, Cosmin Pojoranu, a venit la Senat pentru a le înmâna senatorilor cele peste 100.000 de semnături ale cetățenilor care vor demisia ministrului de Externe. Acesta le-a cerut senatorilor care intrau în plen să semneze petiția.

„E vorba de o petiţie iniţiată pe 26 mai, pe la ora 15:00. Am iniţiat petiţia frustrat fiind de faptul că nu puteam să fac nimic când îi vedeam pe prietenii mei din afară cum stau ore în şir la coadă la vot. S-au strâns 124.000 de semnături şi am venit astăzi în Parlament să îi arătăm domnului ministru. Poate totuşi îşi va da demisia în al 13-lea ceas. (…) Eu cred că într-o asemenea funcţie nu mai ai nicio scuză. E pentru a doua oară când se întâmplă. E vorba că au fost depăşiţi de situaţie. E timpul să facem ceva”, a declarat Cosmin Pojoranu.

Azi, senatorii au respins moțiuna simplă pentru demiterea lui Teodor Meleșcanu.