Confidenţialitate

Tenul uscat – cum să îl îngrijești în sezonul rece

Este foarte important să îl adaptezi rutina de îngrijire în conformitate cu tipul tău de ten. Produsele pe care le utilizezi trebuie să fie special concepute pentru pielea ta, astfel încât să îi poți oferi exact ceea ce are nevoie. În special în sezonul rece, persoanele cu tenul uscat trebuie să se protejeze de vânt și temperaturile scăzute. Află din articolul nostru cum.

Cum protejezi tenul uscat în sezonul rece?

Îngrijirea tenului uscat presupune, în primul rând, multă hidratare. Tocmai pentru că persoanele cu acest tip de ten riscă cel mai tare să ajungă la un ten deshidratat din cauza descuamărilor frecvente care pot conduce la iritații, hidratarea și utilizarea SPF-ului sunt absolut necesare, chiar și pe timp de iarnă. Iată câteva recomandări de îngrijire:

  • Utilizează produse cosmetice pe bază de ingrediente naturale

Cremele și loțiunile regăsite în general pe rafturile magazinelor conțin de obicei alcool, parfum sau alte substanțe care pot irita pielea. De aceea, este important să incluzi în rutina ta zilnică de îngrijire produse cât mai organice, astfel încât tenul să nu aibă de suferi. Untul de Shea sau cremele hidratante pe bază de Aloe vera se pot dovedi foarte utile. În timpul sezonului rece, este important să ai mereu la tine o astfel de cremă care poate fi folosită și pentru mâini, astfel încât pielea să nu fie la fel de mult afectată de vânt sau temperaturi scăzute.

  • Demachiază-te întotdeauna

Multe dintre problemele tenului nostru sunt cauzate de o rutină de îngrijire care nu este urmată cu regularitate, dar și de lipsa demachierii zilnice. Chiar dacă nu folosești foarte mult machiaj, impuritățile din aer se vor depune asupra tenului, blocându-ți astfel porii. Folosește o loțiune tonică în fiecare dimineață și seară, împreună cu serumuri de hidratare și o cremă de noapte pe care să o aplici de fiecare dată înainte de culcare.

  • Evită scruburile frecvente

Deoarece pielea este cu atât mai afectată de temperaturile din sezonul rece, este important să nu o iriți și mai tare prin utilizarea excesivă a scruburilor faciale. Citește mereu etichetele produselor cosmetice înainte de a le cumpăra și asigură-te că au la bază formule ușoare, special concepute pentru tenul uscat și pielea sensibilă în general. Dacă ai o predispoziție pentru alergii, vorbește cu medicul dermatolog, care îți poate prescrie dermatocosmetice de efect pentru tenul uscat.

  • Adaugă cremele anti-aging în rutina ta

Tenul uscat este cel mai predispus la îmbătrânire prematură. De aceea, este important să introduci în rutina ta produse anti-aging, care au în compoziția lor acid hialuronic, pentru a menține elasticitatea pielii. Chiar dacă nu ai atins încă vârsta de 30 de ani, ia în considerare faptul că tenul uscat se ridează mult mai repede și poți preveni acest lucru din timp. O cremă hidratantă de zi care oferă atât protecție solară, cât și proprietăți anti-îmbătrânire este ideală pentru tine.

Ține cont de recomandările noastre și protejează-ți pielea de factorii externi. Chiar dacă nu simți vreun disconfort la nivelul tenului, acesta are în continuare nevoie de hidratare și utilizarea produselor potrivite.

Foto: freepik.com