Tensiunile din Israel se amplifica (AUDIO)

Sistemul antirachetă israelian a interceptat, în această dimineață, mai multe proiectile lansate de palestinienii din Fâșia Gaza către Tel Aviv. Aceasta după ce Israelul ar fi efectuat, noaptea trecută, 160 de raiduri aeriene în Fâșia Gaza.

Cel puţin cinci rachete au fost lansate, în această dimineață, către Tel-Aviv şi periferie. Toate au pornit din Fâșia Gaza, controlată de islamiştii palestinieni ai Hamas.

Atacul a început la scurt timp după ce aviația israeliană a desfăşurat 160 de raiduri în Fâşia Gaza împotriva Hamas. Cel puțin 25 de oameni au murit și alți 70 au fost răniți. Cea mai gravă ripostă a avut loc într-o localitate din sudul Fâşiei Gaza, unde o rachetă a căzut peste o casă şi a ucis şapte persoane, printre care şi doi copii.

Acum, Israelul este pregătit de o nouă intervenţie terestră, a anunţat purtătorul de cuvânt al armatei. Tancuri şi trupe au fost concentrate în apropierea frontierei cu Fâşia Gaza, iar autorităţile au ordonat mobilizarea a 40 de mii de rezervişti.

Preşedintele Shimon Peres a subliniat că Gruparea Hamas a refuzat un acord de pace cu Israelul, mediat de marile puteri internaţionale si a spus ‘Nu există cale de compromis între moarte şi viaţă, nu există cale de compromis între pace şi război’

Liga Arabă a cerut o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU pe tema situației din Gaza, în vreme ce responsabilii Grupării Hamas au anunţat că toţi israelienii au devenit ţinte legitime ale militanţilor palestinieni.