Confidenţialitate

Tensiuni în Coaliție înaintea votului pentru noua conducere ANRE. UDMR ar putea rămâne fără reprezentant | AUDIO

Tensiuni în coaliția de guvernare – înainte de votul de azi pentru numirea noii conduceri a Autorității de Reglementare în Energie. UDMR acuză PNL și PSD că s-au înțeles astfel încât maghiarii să nu mai aibă reprezentanți în ANRE. Sunt ședințe pe această temă la fiecare partid din coaliție; premierul Ciucă este și el la Parlament și conduce ședința parlamentarilor liberali.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Liberalul George Niculescu, actual secretar de stat în Ministerul Energiei, este favorit pentru preluarea funcției de președinte al ANRE, după ce PSD ar fi cedat liberalilor postul de președinte al instituției.

Surse politice susțin ca – la schimb – social-democraților ar urma să le revina șefia ANCOM, arbitrul pieței telecomunicațiilor.

UDMR acuză că a fost scoasă din joc și că actualul vicepreşedinte Zoltan Nagy nu va mai fi votat pentru un nou mandat, funcţia de vicepreşedinte revenind PSD.

Întrebat dacă maghiarii nu ar accepta în schimb funcția de secretar de stat în Ministerul Energiei, senatorul Antal Lóránt a spus ca: „Vorbim despre ANRE azi. Considerăm că persoana domnului Zoltan Nagy era una extrem de benefică conducerii ANRE și nu numai ANRE, ci întregii țări”.

Înaintea ședinței de azi a UDMR, senatorul Antal Lóránt i-a acuzat pe liberalii că își doresc și funcția de președinte

„Și funcția de președinte și poziția de vicepreședinte și și poziția de simplu membru în Comitetul de Reglementare”, a spus senatorul Antal Lóránt.

Parlamentarii UDMR nu au participat ieri la audierile candidaților în Comisiile parlamentare și amenință ca nu vor veni nici azi la votul din plenul Parlamentului pentru numirea membrilor noii conduceri ai ANRE.

„Funcționarea coaliției nu are nicio legătură cu ceea ce s-a întâmplat ieri, privind această decizie și, practic, prin care UDMR a fost eliminat din conducerea ANRE, dar este un semnal pe care îl luăm în considerare și acesta este și motivul pentru care nu a participat nici ieri, nici azi”, spune UDMR.

Deputaţii şi senatorii ar urma sa se reunească în scurt în şedinţă comună pentru a alege, prin vot, preşedintele, un vicepreşedinte şi doi membri în Comitetul de reglementare al ANRE.

Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Ieftinire importantă la carburanți. Motorina a ajuns la nivelul de dinainte de februarie 2022 | AUDIO