Confidenţialitate

Petra Kvitova s-a calificat în finala Australian Open

Petra Kvitova, locul 6 WTA, s-a calificat în finala Australian Open, menţinându-şi linia perfectă la ediţia 2019, fără set pierdut, şi după duelul cu americanca Danielle Rose Collins.

Joi dimineaţă, sportiva din Cehia s-a impus cu 7-6(2), 6-0, după o oră şi 34 de minute de joc şi, astfel, pentru prima dată în carieră, talentata şi încercata stângace va juca o finală de turneu de Mare Şlem pe o altă suprafaţă decât iarba pe care a triumfat de două ori, în 2011 şi 2014, la Wimbledon.

Nivelul de joc etalat de Kvitova a crescut constant, iar victoria la limită în primul set a fost preschimbată într-o veritabilă lecţie de tenis în al doilea, Danielle Collins fiind marcată de propriile dubii, dar şi de excelenta Kvitova.

Cehoaica are şansa de a urca, pentru prima dată în carieră, pe prima poziţie WTA – finala urmând a fi un meci decisiv pentru şefia în clasamentul mondial, fie cu Naomi Osaka, fie cu o conaţională – Karolina Pliskova.

Petra Kvitova, dublă câştigătoare a turneului de la Wimbledon, a fost atacată, în 2016, în propria locuinţă de un hoţ, care a rănit-o la mână cu un cuţit.

Atacatorul a rănit-o cu un cuţit pe Kvitova la mâna stângă, mâna cu care ea ţine racheta de tenis.

Șase luni a lipsit din circuit.