Temperaturile ridicate i-au scos pe greci în parcuri și pe plaje

Un val de căldură cu maxime termice de 28 de grade Celsius i-a determinat pe greci să ignore restricţiile sanitare, duminică, şi să iasă în număr mare la plajă sau în parcuri, relatează Agerpres, citând AFP.

Potrivit meteorologilor, temperatura la Chania, pe insula Creta, a atins 28,3 grade Celsius în jurul prânzului, una din temperaturile cele mai ridicate în ianuarie în ultimii 50 de ani.

Temperaturile obişnuite în această perioadă a anului în Grecia sunt de circa 15 grade Celsius.

La Atena, unde termometrele au atins 22 de grade Celsius, oamenii au ieşit la plajă, în pieţele şi parcurile capitalei.

Vântul cald provenind din Africa a adus, de asemenea, mult praf şi urmează să menţină temperaturile ridicate până miercuri în această ţară.

Poliţia a supravegheat situaţia pentru a încerca să evite formarea de grupuri cu multe persoane. Poliţişti echipaţi cu portavoce le-au reamintit oamenilor să respecte distanţa socială şi le-au dat amenzi celor care nu purtau mască.

Grecia este în carantină de la începutul lui noiembrie, autorităţile încercând să evite al treilea val al pandemiei după sărbătorile de Crăciun şi Anul Nou. Vineri, restricţiile care urmau să înceteze pe 11 ianuarie au fost prelungite cu o săptămână. Luni se vor deschide numai creşele, grădiniţele şi şcolile primare.

Duminică, autorităţile au anunţat 36 de decese noi. Peste 4.000 din cele 5.263 de morţi provocate de pandemie în Grecia s-au înregistrat în ultimele două luni.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS