Temperaturi în scădere, ploi și vijelii în peste 20 de județe

Temperaturile scad  considerabil duminică, în jumãtatea de sud-est, astfel cã maximele vor fi cuprinse între 25 şi 34 de grade. Totuși la prânz, indicele temperaturã-umezealã se va apropia de pragul critic de 80 de unitãţi. Pe litoral, duminică vor fi cel mult 28 de grade, iar apa mării va avea între 18-25 grade.

Din această seară, (duminică) de la ora 20 și toată ziua de luni, 25 de județe vor fi sub cod portocaliu și galben de instabilitate atmosferică. 15 județe sunt vizate de cod portocaliu, până mâine seara la ora 23.

 

Vor fi ploi însemnate cantitativ și în general o instabilitate atmosferică deosebit de accentuată, averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și căderi de grindină în județele Gorj, Vâlcea, Mehedinți, Dolj, Olt, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Teleorman și zona de munte a județelor Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov, Covasna și Buzău.

De asemenea, de duminică noapte va fi cod galben de ploi, în sudul Banatului, jumătatea estică a Munteniei, în cea mai mare parte a Moldovei și local în Transilvania temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se vor înregistra cantități mari de ploi, cantităţi de apă în general între 25 și 50 l/mp. Și Bucureștiul va fi parțial sub cod galben de ploi.

Instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată și se va manifesta prin averse torențiale,  frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și căderi de grindină.

 

Județele vizate: Neamț, Iași, Vaslui, Bacău, Galați, Vrancea, Buzău, Brăila, Ilfov, Călărași, Giugiu, București, Mureș, Sibiu, Brașov, Alba, Hunedoara, Caraș Severin. 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS