Temperatură de aproximativ 6 grade Celsius înregistrată la Moscova, un record pentru luna decembrie

Moscova a înregistrat miercuri cea mai caldă zi de decembrie în mai mult de un secol, într-o lună neobişnuit de caldă pentru această perioadă care a pus activitățile de iarnă în așteptare, informează Mediafax.

O stație meteo din nordul Moscovei a înregistrat astăzi o temperatură de 5,4 grade Celsius.

“Acesta este un nou record al temperaturii maxime a aerului pentru 18 decembrie”, depășind un record anterior de 5,3 grade stabilit în 1886, precizează centrul meteorologic Fobos.

Capitala rusă, în mod normal acoperită cu o pătură de zăpadă la jumătatea lunii decembrie, a avut până acum parte de o iarnă fără zăpadă și tulbure, iar serviciul meteorologic rus a avertizat miercuri că s-ar putea să fie și mai cald.

În această săptămână, o grădină botanică din Moscova a anunțat că ghioceii, care indică, în mod normal, primele semne ale primăverii, vor înflori deoarece „confundă iarna cu primăvara”.

“Botaniştii sunt îngrijorați că sakura va începe să înflorească în curând”, a transmis Grădina Apothecary pe site-ul său.

În parcul Sokolniki, popular în rândul schiorilor și patinatorilor de iarnă, chiar și pista de schi cu zăpadă artificială a fost închisă din cauza condițiilor meteorologice.

Un locuitor al orașului siberian Omsk a postat chiar și un articol online „Zăpadă de vânzare”, oferind în glumă „zăpadă naturală” pentru 1.000 de ruble pe metru cub. “Locuitorii Moscovei pot avea parte de o reducere de 7% atunci când comandă mai mult de 15 metri cubi”, se arată în anunțul de pe site-ul Avito.ru.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS