Temele pentru acasa, interzise in China

Ministerul Educației le-a interzis cadrelor didactice să le mai dea teme pentru acasă copiilor cu vârste între 6 și 8 ani. În plus, aceștia nu vor mai fi obligați să participe la cursuri de vară.

Sunt și voci care critică însă noile dispoziții.

F

Copiii din China au puțin timp pentru joacă. Majoritatea sunt singuri la părinți, iar așteptările de la ei sunt foarte mari. Părinții îi înscriu la tot felul de activități extrașcolare, cum ar fi cursurile de muzică, arte sau limbi străine – scrie agenția EFE.

La școală, sunt de asemenea suprasolicitați, iar la concursurile internaționale ocupă de obicei locurile fruntașe.

Ministerul Educației a decis ca elevilor cu vârste între 6 și 8 ani să nu și se mai dea teme pentru acasă și să nu mai fie obligați să ia parte la cursuri de vară. Copiii au nevoie de mai mult timp pentru joacă și activități în aer liber – spun oficialii chinezi. Mulți critică decizia ministerului și spun că profesorii trebuie să decidă oportunitatea temelor pentru vacanță. Alții recomandă ca lecțiile teoretice să fie dublate de activități practice.

În ultima vreme, tot mai mulți tineri au reacționat violent după ce au picat un examen. Anual, în China se înregistrează cazuri de adolescenți care se sinucid după ce află că nu au trecut evaluarea națională.