Televiziunile pot beneficia gratuit de serviciile interpreţilor mimico-gestuali

Televiziunile vor putea beneficia gratuit de serviciile interpreţilor mimico-gestuali pentru emisiunile informative, anunţă Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, precizând că în România sunt 23.344 de persoane surdo-mute.

Ministerul Muncii anunţă că împreună cu Asociaţia Surzilor din România a lansat iniţiativa ”Comunicarea alternativă, societate incluzivă”, în cadrul căreia, pentru prima oară în România, televiziunile vor putea beneficia gratuit de serviciile interpreţilor mimico-gestuali pentru emisiunile informative.

“Am fost ziaristă şi ştiu cât de important este dreptul de a fi informat. Cei 23.344 de români cu dizabilităţi auditive au şi ei aceleaşi drepturi ca şi toţi ceilalţi.

Tocmai de aceea, Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale lansează, în parteneriat cu Asociaţia Surzilor din România, iniţiativa Comunicarea alternativă, societate incluzivă.

Concret, televiziunile din România pot beneficia de astăzi, la cerere, în mod gratuit, de serviciile interpreţilor mimico-gestuali pentru emisiunile informative în completarea celor 30 de minute obligatorii prevăzute în Legea audio-vizualului. Televiziunile se pot adresa Autorităţii Naţionale pentru Persoanele cu Dizabilităţi din subordinea Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale”, declară ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, care a transmis şi un mesaj video.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS