Televiziunea publică, vizată de o posibilă anchetă. DNA a cerut copii ale rapoartelor privind evaluarea activității SRTV

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut, luni, conducerii Senatului, printr-o adresă oficială, copii ale rapoartelor întocmite de comisiile parlamentare de anchetă privind evaluarea activităţii Societăţii Române de Televiziune (SRTV) din perioada 2005- 2015.

Vicepreşedintele Senatului Ioan Chelaru a precizat că Biroul Permanent a primit o scrisoare de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie, prin care solicită copii ale rapoartelor întocmite de comisiile parlamentare de anchetă, privind evaluarea activităţii din perioada 2005-2015, împreună cu documentele care au stat la baza redactării acestor documente.

Chelaru a precizat că s-au cerut copii ale rapoartelor întocmite de comisiile parlamentare de anchetă, privind evaluarea activităţii Societăţii Române de Televiziune (SRTV), în perioada precizată.

Surse judiciare au precizat pentru news.ro că de la Senat şi Camera Deputaţilor s-au cerut documente, iar de la sediul TVR au fost ridicate documente legate de achiziţii publice făcute de instituţie.

Potrivit surselor citate, aceste activităţi au avut loc în urmă cu câteva săptămâni. Este vorba despre verificarea achiziţiilor făcute pe parcursul mai multor ani, au precizat sursele judiciare.

Ioan Chelaru a precizat că s-au cerut copii ale rapoartelor întocmite de comisiile parlamentare de anchetă, privind evaluarea activităţii Societăţii Române de Televiziune (SRTV), în perioada precizată.

E firesc să înaintăm aceste documente, nu au caracter secret”, a spus Chelaru, precizând că este vorba despre un raport elaborat de Comisia de cultură şi o serie de stenograme care sunt păstrate în arhiva Senatului. El a menţionat că aceste documente vor fi transmise Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS