Teleorman: Trei dintre victimele accidentului de pe DN 52 vor fi externate

Trei dintre victimele accidentului produs joi, între un TIR și un microbuz, pe DN 52, între municipiile Alexandria și Turnu Măgurele, vor fi externate vineri din Spitalul Județean de Urgență (SJU) Alexandria, după ce medicii s-au asigurat că se află într-o stare generală bună și nu mai necesită îngrijiri medicale.

O a patra persoană va rămâne în continuare internată în unitatea spitalicească.

„La noi în spital, la ora actuală, din ultima statistică, mai sunt internate patru persoane, două pe secția Ortopedie, două pe secția Chirurgie, starea lor fiind stabilă. Trei se vor externa chiar astăzi. Un singur pacient rămâne sub supraveghere medicală, însă starea sa este bună. Ceilalți sunt cu stare generală bună” , a declarat, pentru AGERPRES, directorul de îngrijiri al Spitalul Județean de Urgență, Violeta Goicu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Teleorman, Teodora Dragole, cauza probabilă a accidentului constă într-o defecțiune a TIR-ului implicat în evenimentul rutier.

„Un bărbat în vârstă de 55 de ani din Constanța, în timp ce conducea o autoutilitară pe DN 52, din cauza unor defecțiuni tehnice a pierdut controlul asupra direcției de mers a pătruns pe contrasens intrând în coliziune cu un microbuz condus de un bărbat în vârstă de 45 de ani. Microbuzul a fost proiectat în afara părții carosabile. În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă și ucidere din culpă, urmând a se propune soluție prin Parchet”, a spus Dragole.

În accidentul petrecut joi după-amiază pe DN52, la Furculești, între Alexandria și Turnu Măgurele, au fost implicate 17 persoane și a rezultat un număr de 14 răniți.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS