Teleorman și Botoșani – cazuri de infectare cu virusul West Nile

Direcţia de Sănătate Publică Botoşani a anunţat, vineri, că a înregistrat primul caz de infecţie cu virusul West Nile, la un adult dintr-o localitate din judeţ.

„Bărbatul din mediul rural s-a prezentat la un spital din Iaşi unde a fost confirmat cu acest diagnostic, având evoluţie favorabilă. Specialiştii menţionează că infecţia cu virus West Nile nu se transmite de la om la om, ci doar prin înţepătură de ţânţar”, se arată într-un comunicat de presă transmis de DSP Botoşani.

Și în județul Teleorman a fost raportat primul caz de infectare cu virusul West Nile.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Teleorman, este vorba despre un pacient de sex masculin, în vârstă de 58 de ani, pensionar, cu domiciliul declarat în localitatea Lița.

Cazul a fost declarat inițial suspect în data de 30 iulie 2018, la DSP Teleorman de către Spitalul Clinic ”Dr. V.Babeș” din București, acolo unde pacientul a fost internat cu diagnosticul de Meningita în observație.

Conducerea DSP Teleorman sfătuiește oamenii să nu lase totul pe umerii autorităților și să ia măsuri individuale pentru îndepărtarea țânțarilor din locuințe și din jurul acestora.

Conform datelor furnizate Ministerului Sănătăţii de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, de la începutul supravegherii, în data de 2 mai 2018, şi până în prezent au fost înregistrate 23 cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infecţia cu virus West Nile şi un deces, în cazul unui pacient în vârstă de 79 de ani care avea comorbidităţi.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS