TELEORMAN: Autorităţile fac bilanţul inundaţiilor

Inundaţiile au afectat 13 localităţi din judeţul Teleorman, cea mai gravă situaţie fiind în continuare la Drăgăneşti Vlaşca, unde cinci persoane au fost evacuate, potrivit Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Teleorman.

De asemenea, 15 case din judeţ au fost avariate din cauza inundaţiilor.

Centrul Infotrafic din Poliţia Română anunță că, pe DN6, între localităţile Ghimpaţi (judeţul Giurgiu) şi Drăgăneşti-Vlaşca (județul Teleorman), traficul rutier se desfăşoară cu restricţie pentru autovehiculele cu masa maximă totaladmisă mai mică de 3,5 tone, din cauza acumulării de apă pe partea carosabilă, pe raza localităţii Drăgăneşti-Vlaşca, la intersecţia cu DJ503.

Circulaţia autoturismelor a fost deviată pe DN61 Ghimpaţi – Milcovăţu – DJ612 Mereni – Videle – DJ503 Videle – Târnava – DC18 Comoara – ieşirea din Drăgăneşti Vlaşca pe DN6, spre Alexandria.

După ce zăpadă abundentă acumulată în timpul ninsorilor de săptămâna trecută a început să se topească, inundatiile au devenit preocuparea locuitorilor din zonă.

Cea mai gravă situatie este în comuna Drăgănești-Vlașca, unde oamenii sunt scoși cu barcile din case-după cum transmite corespondentul Europa FM, Carmen Dumitrescu.

Inundațiile au afectat mai multe localități din județul Teleorman, care au afectat bunurile oamenilor, au inundat curtile, anexele gospodărești și fântânile acestora.

Codul portocaliu de inundații se menține până în seara aceasta.

Cea mai dificilă situație se regăsește în localitatea Dragănești-Vlașca, cu cele trei sate aparținătoare – Comoara, Văceni și Drăgănești Vlașca, unde apa a inundat drumurile comunale, județene și chiar și o parte din Drumul European 70.

Se acționează încă pentru scoaterea apei din curțile oamenilor.

FOTO: ISGU

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS