Confidenţialitate

TELEORMAN: Petreceri interzise și număr redus de participanți la cununii și înmormântări

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman a decis, luni seara, interzicerea petrecerilor private de orice fel în județ.

Numărul de participanţi la evenimente private, precum cununii civile sau religioase ori înmormântări, este redus la 10-20 de persoane, în funcţie de situaţie, în oraşele Alexandria, Roşiori de Vede și Videle, precum şi în comunele, Beciu, Dracea, Moşteni, Poroschia şi Talpa.

Hotărârile au fost adoptate în contextul unei creşteri a infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2.

Conform CJSU Teleorman ”se interzice, pentru o perioadă de 14 zile, organizarea oricărui tip de eveniment/petrecere (nunţi, botezuri, aniversări şi alte asemenea), în spaţii închise şi deschise”.

”Începând cu data de 12.10.2020, pentru o perioadă de 14 zile, căsătoriile se pot celebra în faţa ofiţerului de stare civilă, la sediul primăriei, cu participarea a maxim 15 persoane, cu respectarea măsurilor de distanţare socială. Începând cu data de 12.10.2020, pentru o perioadă de 14 zile, cununiile religioase şi botezurile se pot oficia în biserică, cu participarea a maxim 15 persoane, cu respectarea măsurilor de distanţare socială. Începând cu data de 12.10.2020, pentru o perioadă de 14 zile, înmormântările se vor organiza în spaţii închise cu participarea a maxim 10 persoane şi în spaţii deschise cu participarea a maxim 20 persoane, cu respectarea măsurilor de distanţare socială”, adaugă hotărârea CJSU Teleorman.

Tot pentru 14 zile este suspendată, începând de luni, şi activitatea restaurantelor, cafenelelor, barurilor, cluburilor, discotecilor, în interiorul clădirilor, a instituţiilor şi companiilor de spectacole şi/sau concerte, dar şi activitatea operatorilor în domeniul jocurilor de noroc, inclusiv cazinouri, cu excepţia pariurilor şi loteriilor unde se eliberează bilet.

”Toate instituţiile publice şi private, precum şi operatorii economici vor analiza posibilitatea organizării programului de lucru în regim de muncă la domiciliu/telemuncă, iar acolo unde acest lucru nu este posibil, se recomandă decalarea programului de lucru”, au mai decis membrii CJSU Teleorman.