Confidenţialitate

Teleorman: Medicament antiparazitar pentru animale, cumpărat de oameni pentru prevenția COVID-19

Teleormănenii au luat cu asalt farmaciile veterinare din județ, după ce au aflat că un medicament antiparazitar pentru animale ar putea fi folosit în prevenția și tratarea COVID-19.

Farmaciile veterinare din județul Teleorman au rămas acum fără stocuri.

Mai mulți farmaciști și medici veterinari susțin că de câteva zile, stocurile de medicament antiparazitar s-au epuizat și că ar exista chiar și o listă de așteptare.

Ei nu sunt, însă, de acord cu utilizarea acestui medicament în consumul uman, de vreme ce nu există studii suficiente care să arate care sunt efectele adverse ale acestuia.

Corespondentul Europa FM l-a întrebat pe medicul veterinar Epure Hari ce părere are despre utilizarea medicamentului de către oameni:

„În niciun caz nu sunt de acord cu consumul acesta, cu atât mai mult cu cât această substanță activă o găsim și în rândul medicamentelor umane. Încă nu există date clare că ar avea efect 100%.”

Farmaciștii veterinari susțin că uneori li se cer și câteva zeci de flacoane, dar nu au răspuns pozitiv până acum unor astfel de solicitări, pentru că au anticipat riscul ca ele să fie administrate în mod iresponsabil.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Carmen Dumitrescu