Confidenţialitate

TELEORMAN: Familie cu trei copii trăiește de ani buni într-un cimitir

O familie cu trei copii din județul Teleorman trăiește de ani buni într-un cimitir.

O vreme, ei au locuit în casa unor cunoștințe, dar după ce mama copiilor a decis să plece în Spania, familia respectivă i-a alungat.

De aceea, tatăl copiilor a fost nevoit să se mute cu aceștia într-o căsuță a primăriei din incinta cimitirului din comuna Țigănești, transmite corespondentul Europa FM, Carmen Dumitrescu.

Ei beneficiază de curent electric numai pe timpul nopții, primarul localității permițându-le să se racordeze la rețeaua publică între ora 19:00 și 07:00.

Apa și-o iau de la o pompa de lângă cimitir.

Cei trei copii, Cosmin, Raul și Maria, cu vârste cuprinse între 2 și 13 ani, se trezesc în fiecare dimineață cu privirea la crucile din cimitir și nu conștientizează anomalia situației în care se găsesc.

Tatăl copiilor are un picior amputat, dar face, totuși, eforturi pentru a-și îngriji copiii și pentru a-i trimite la școală.

Preotul din localitate, Marius Vișan, a făcut și el tot ce a fost omenește posibil pentru a le oferi celor trei copii elemente de mobilier, haine și hrană, însă adevărata problemă este mutarea lor într-o locuință decentă.

Primăria localității consideră, însă, că a făcut tot ce se putea pentru familia aceasta și nu a încercat să le caute un alt spațiu de locuit pe termen lung.

Cu toate acestea, o soluție trebuie găsită rapid, în contextul iernii destul de severe din județul Teleorman și a faptului că nu e normal ca niște copii care trăiesc, teoretic, cei mai frumoși ani ai vieții lor să fie nevoiți să crească printre cruci.