Confidenţialitate

Teleorman: Dispute în C. J. pe tema banilor europeni pentru care este cercetat Liviu Dragnea

Pe ordinea de zi a Consiliului Județean Teleorman a apărut astăzi un amendament care a iscat discuții în contradictoriu între consilieri.

Subiectul este legat de o investiție care e obiectului unui dosar în care este cercetat Liviu Dragnea – transmite corespondentul Europa FM, Carmen Dumitrescu.

Amendamentul care a provocat scandalul se referă la modificarea bugetului județean, în sensul alocării unei sume de aproximativ 430.000 de lei pentru plata unei cauțiuni într-un dosar în care Consiliul Județean se judecă cu Ministerul Dezvoltării Regionale, pe unul dintre cele două proiecte pentru care e cercetat și Liviu Dragnea.

Este vorba de reabilitarea DJ 506.

Anul trecut, Ministerul Dezvoltării aplicase pe acest proiect o corecție de 100%.

La momentul acela, Consiliul Județean Teleorman a contestat corecția în instanță, doar că cei de la Ministerul Dezvoltării au început procedura de executare silită prin ANAF.

Consiliul Județean încearcă acum să împiedice executarea silită până la obținerea unei soluții definitive în dosarul de fond, adică cel în care este cercetat Liviu Dragnea.

Consilierii județeni liberali s-au revoltat, nu pentru că ar considera demersul de împiedicare a executării silite inadecvat, ci pentru că factorii decizionali județeni ai PSD au încercat să facă treacut pe sub mână acest proiect, fără a explica motivul pentru care județul Teleorman trebuie să plătească pentru neregulile comise de Liviu Dragnea cu niște ani în urmă.

Mai mult, în cadrul aceleiași ședințe, președintele Consiliului Județean, Dănuț Cristescu, a anunțat că funcționarii instituției, incriminați în dosarul DNA, au fost concediați, pentru a nu păta reputația autorității județene.