Teleorman: Cursuri suspendate in mai multe scoli, din cauza inundatiilor

Unele drumuri au fost închise.

Cursurile au fost suspendate în mai multe școli din județul Teleorman. Autoritățile au luat această decizie, după ce sute de elevi şi profesori nu au putut ajunge la cursuri din cauza drumurilor inundate.

Cinci drumuri judeţene şi un drum european au fost închise, din cauza inundațiilor.

Astfel, nu s-au mai făcut ore la școlile din localitățile Drăcşani, Dulceanca şi Albeşti, dar şi la grădiniţa din localitatea Talpa.

În alte zone şcolile au fost deschise, însă elevii nu au putut ajunge din cauza drumurilor acoperite de ape.

‘Potrivit Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman, sunt închise drumul European E 70 în comuna Drăgănești Vlașca, DJ 612A în comuna Drăcșănei, satul Vechi, DJ 612A, în comuna Drăcșenei, satul Orbeasca, DJ 601F în comuna Vedea, satul Dulceanca, DJ 703, în comuna Necșești, satul Gârdești şi DJ 503, în comuna Drăgănești Vlașc, scrie Mediafax.’

Pompierii din Teleorman au intervenit toată noaptea pentru evacuarea apei din şase localităţi: Peretu, Scurtu Mare, Plosca, Dobroteşti, Siliştea Gumeşti și Ţigăneşti.

În localitatea Beuca, 45 de persoane sunt izolate după ce apele râului Burdea au ieşit din matcă.”38 de localități din județul Teleorman sunt afectate de inundații. De asemenea, 1.200 de fântâni nu mai pot fi folosite.