Teleorman: 43 de localitati afectate de inundatii, sapte persoane evacuate

Trei mii de fântâni nu mai pot fi folosite din cauza ploilor abundente

Şapte persoane din două localităţi ale judeţului Teleorman sunt evacuate, sâmbătă, din calea apelor, acestea fiind găzduite de rude.

Două dintre ele sunt din localitatea Troianul, unde revărsarea râului Urlui a inundat 22 de curți și patru case şi unde au fost, de asemenea, evacuate şi 28 de animale.

Alte cinci persoane sunt din localitatea Crângu şi au fost evacuate la rude, în condiţiile în care această localitate este afectată de revărsarea râului Călmățui, care a avariat o locuință, a inundat 25 de anexe gospodărești, 1,5 kilometri de drumuri comunale și 25 hectare de terenuri agricole.

Cel mai recent bilanţ dat publicităţii de CJSU Teleorman arată că în acest judeţ sunt afectate de inundaţii 43 de localităţi, inundate 185 de case, opt obiective socio-economice, 1.071 de anexe gospodăreşti şi 45 de beciuri. De asemenea, viiturile au avariat 20 de poduri și 177 de podețe, sunt afectate două diguri, aproximativ 45 de kilometri de drumuri judeţene şi 40 de kilometri de drumuri comunale.

Totodată, apele au colmatat aproximativ trei mii de fântâni, autorităţile recomandând populaţiei să nu consume apa din acestea.

Pe toate drumurile naționale din Teleorman se circulă în condiții normale, iar drumul judeţean 601F Vedea – Dulceanca este închis din cauza unui pod inundat de apa râului Burdea.