Telefonul cu holograma ar putea fi lansat in urmatorii cinci ani

Utilizatorii vor putea vedea o imagine 3D a persoanei cu care vorbesc

Tehnologia este iniţiativa unei companii poloneze, care ar putea lansa un model de lucru al unui astfel de dispozitiv până anul viitor.

Pentru a putea suna în 3D, o persoană va sta în faţa unei camere special adaptate pentru un asemenea tip de apel, care va avea două lentile şi un microfon. Cele două imagini pe care lentilele le creează sunt combinate pentru a crea o versiune 3D şi apoi sunt transmise prin internet persoanei apelate.

Un aparat-hologramă va primi imaginea şi o va reprezenta cu ajutorul unui proiector cu laser pe un ‘ecran’ de vapori de apă, care îi va oferi imaginii a treia dimensiune.

Holograma va vorbi, se va mişca şi va asculta în timp real.

Va fi ca şi cum persoane iubite, prieteni şi familia stau în faţa ta în timp ce vorbeşti cu ei din celălalt capăt al lumii. În acest moment, hologramele companiei poloneze sunt create folosind aparate care mai înalte de un metru 80, dar in prezent se lucreaza la versiuni mai mici care pot fi puse pe o masă de cafea în sufragerie.

Panek a precizat că primele sisteme vor costa mii de lire sterline, insa odata cu progresul tehnologic, preţul va scădea.

Conducerea companiei estimeaza ca, în următorii zece ani, oamenii vor putea viziona meciurile de fotbal cu ajutorul hologramelor.