Confidenţialitate

Telefoanele numănui. O primărie din Gorj plătește 35 de abonamente, dar nu se știe cine le folosește

Într-o comună din județul Gorj, primăria plătește 35 de telefoane cu tot cu abonamente, dar nu se știe cine le folosește. Contractul a fost făcut în urma cu un an de către fostul primar.

Când au fost verificate facturile de către actualul primar, s-a constatat că aceste servicii nu se regăsesc la angajații primăriei. În plus, un abonament TV este achitat de către autoritatea locală, dar nici acesta nu se știe cine-l folosește.

În comuna Ionești, din județul Gorj, primăria s-a trezit cu facturi mari la serviciul de telefonie. Când au verificat, angajații au văzut că plătesc 50 de telefoane, cu tot cu abonamente, plus un abonament TV cu închirierea unui aparat.

În realitate, Primăria Ionești folosește doar 15 telefoane, care sunt distribuite la angajați și consilieri locali.

Actualul primar a încercat să identifice cine folosește restul aparatelor și abonamentelor, dar n-a reușit. Așa că a suspendat contractul.

Rezilierea n-a putut fi făcută, întrucât contractul expiră în 2022, iar primăria este obligată să restituie toate telefoanele luate la ofertă.

Cum nu pot fi identificate persoanele care le folosesc, nu se poate face nici recuperarea lor. Contractul prevede lunar plata a 2.200 de lei, dar facturile vin la primărie și de 5.000 de lei, depășindu-se convorbirile stabilite prin convenție.

Ca să poată recupera suma, actualul primar l-a acționat în judecată pe fostul primar. Procesul este abia la început.