Confidenţialitate

„Telecinemateca” se întoarce la TVR 1

Din această toamnă, iubitorii filmelor de colecție sunt așteptați în fața micilor ecrane în fiecare seară de marți, pe TVR 1. Western-uri în stil italian, filme de capă și spadă, actori care au scris istorie în cinematografia mondială își vor așterne poveștile la „Telecinemateca”, una dintre cele mai îndrăgite și longevive emisiuni TVR.

Din 15 septembrie, „Telecinemateca” se întoarce la TVR 1, la ora 22.20.

Ecranizări ale unor romane celebre sau producții cinematografice care au făcut înconjurul lumii ne vor sta, de acum, într-un buton de telecomandă: „Laleaua neagră”, „Fanfan la Tulipe”, „Zorro”, „Omul cu masca de fier”, „Leul din Teba”, „Contele de Monte-Cristo” sunt câteva dintre titlurile ce se vor afișa, marți seara, pe ecranul TVR 1.

TVR anunță că filmele vor fi difuzate fără pauze, fără întreruperi, fără reclame.

Pentru prima întâlnire, „Telecinemateca” a pregătit prietenilor săi una dintre producțiile de căpătâi din categoria filmelor de capă și spadă, „Cei trei mușchetari” (LES TROIS MOUSQUETAIRES – Franţa, 1961), ecranizare a unuia dintre cele mai citite romane ale lui Alexandre Dumas. Radu F. Alexandru va prefața și întâlnirea cu mușchetarii.