Confidenţialitate

TelDrum câștigă un contract pe 4 ani cu CJ Teleorman pentru deszăpezirea drumurilor

Controversata firmă TelDrum, care face obiectul unei anchete DNA, a câștigat, din nou, un contract pentru deszăpezirea drumurilor din județul Teleorman.

Consiliul Județean i-a acordat un contract pe 4 ani cu o valoare de aproximativ 96 de milioane de lei.

Informația e confirmată, la Europa FM, chiar de președintele CJ Teleorman – Ionel Cristescu – care recunoaște că e posibil cA TelDrum să fi fost singura firmă participantă.

Într-adevăr este vorba despre o asociere între societatea Teldrum S.A. și societatea SincoDrum S.A.  Este vorba despre întreținearea curentă pe timp de iarnă a drumurilor județene din județul Teleorman în perioada 2017-2021. Este în valoarea de 80.452.940 lei la care se adaugă și TVA-ul în valoare de 15.286.058 lei. A avut loc procedeul de licitație deschisă. Nu știu câte firme au participat la licitație. Este posibil să se fi prezentat o singură societate, de fapt, această asociere”, spune președintele CJ Teleorman.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În august, DNA anunța că TelDrum și doi dintre reprezentanții său sunt urmăriți penal pentru prezentare de documente false.

Faptul că firma este anchetată de procurorii anticorupție nu reprezintă, însă, o problemă pentru președintele Consiliului Județean Teleorman.

Nu știu să vă spun dacă ne afectează, este o societate oarecare, are dreptul să participe la licitații, conform legii. Nu putem să ne opunem acestui lucru, ancheta își urmează cursul (…) orice societate poate să facă obiectul unei anchete, dar nu îi este interzis dreptul de a participa la o licitație deschisă”, a spus Ionel Cristescu la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

TelDrum e bănuită de procurorii DNA că a supraevaluat prețul unor utilaje pentru a obține ilegal fonduri europene.

De asemenea, firma e menționată și în dosarul Belina – unde se anchetează trecerea unei părți din Dunăre la Consiliul Județean Teleorman și mai apoi la firma TelDrum.