Tel Aviv, o destinație în care modernul se împletește cu tradiționalul

Tel Aviv este orașul în care nu plângi de dorul soarelui. Locuitorii săi se bucură de aproximativ 300 de zile cu soare pe an. Nu plângi nici de dorul mării, pentru că se află pe malul Mediteranei. Așa că e o destinație pe care o recomand mai ales în perioadele în care la noi e urât, frig și plouă, iar la ei e soare.

Orașul Tel Aviv este foarte animat și seamănă întrucâtva cu orașele europene. Frapează modul în care se îmbină vechiul cu modernul și discrepanța dintre zonele bine cotate și cele sărace. Este, în același timp, un oraș cu un ritm de viață alert și cu foarte multe locuri de agrement. Pentru a-i lua pulsul, mergeți pe jos. Acesta este sfatul Ralucăi Rotar, manager de produs Paravion.

În afară de shopping, Tel Aviv se descoperă și prin intermediul papilelor gustative. Un sfat: căutați restaurantele tradiționale – iar orașul nu duce lipsă de acestea – și comandați orice fel de mâncare vă atrage din meniu. Nu vă mirați în momentul în care masa vă va fi invadată de farfurioare cu tot felul de salate – este un bonus din partea casei. Trebuie încercate falafelul și humusul cu muguri de pin. Ținând cont că ne aflăm pe malul Mediteranei, nu lipsesc fructele de mare sau peștele.

Ca să vă simțiți bine, aveți nevoie de minimum 300 de euro bani de cheltuială. La această sumă, adăugăm cazarea și transportul. Pentru un city-break prețurile pornesc de la 400 de euro de persoană. Pachetul include biletul de avion dus-întors și cazare la un hotel de 4 stele plus mic dejun. Și unde mai pui că în doar 2 ore și jumătate ești pe Aeroportul Ben Gurion?!

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Totuși, ar fi bine să vă luați o vacanță mai lungă atunci când plănuiți să vizitați Tel Aviv. În primul rând, nu veți epuiza toate obiectivele turistice într-un weekend. În al doilea rând, ar fi păcat să nu profitați de distanța scurtă dintre Tel Aviv și Ierusalim (doar 58 de km) pentru a vizita și Orașul Sfânt.

735x200 paravion