Teatrul ”Radu Stanca” SIBIU: Cinci premiere consecutive, între 1 și 5 octombrie / Montări de Silviu Purcărete, Mihai Măniuţiu & Gavriil Pinte

Între 1 și 5 octombrie, pe scena Teatrului ‘Radu Stanca’ din Sibiu vor fi prezentate cinci premiere, montări de Silviu Purcărete, Mihai Măniuţiu, Charles Muller, Gavriil Pinte şi Anca Bradu.

Miercuri, 1 octombrie, ora 19:00.

Este programată premiera spectacolului ‘Marat /Sade’, în regia lui Charles Muller, după textul lui Peter Weiss. În scenografia lui Dragoş Buhagiar şi pe muzica originală de Vasile Şirli, spectacolul ,,Marat/Sade’ este o critică a societății actuale, un râs care devine plâns, o revoluție împotriva limitelor omului și a sistemelor politice.

Joi, 2 octombrie, ora 19:00

Secţia Germană invită publicul să descopere jocul intrigilor de la curtea vieneză, în spectacolul ‘Amadeus’ de Peter Shaffer, o producţie în regia lui Gavriil Pinte şi scenografia Roxanei Ionescu. ‘Amadeus’ este un spectacol pentru iubitorii de mistere, melodramă și Mozart, interpretat în limba germană, cu traducere simultană în limba română.

Vineri, 3 octombrie, ora 19:00

‘Lecţia’, de Eugen Ionescu. Regizorul Mihai Măniuţiu montează un spectacol ce vorbeşte despre manipulare, seducţie, orori, robotizare, dar şi despre progres şi evoluţia civilizaţiei. ‘Lecţia este ceea ce se petrece în jurul nostru şi nu ne mai putem preface că nu vedem. Genocidul, spălarea creierelor, purificările etnice, crimele în masă, totul se petrece sub ochii noştri. Eu nu trag la ţintă în dictatori de acum 20 de ani, trag la ţintă în dictatorii din zilele noastre’, declară Mihai Măniuţiu.

Sâmbătă, 4 octombrie, ora 19:00

Va avea loc premiera spectacolului ‘De ce Hecuba?’ de Matei Vişniec, cel mai jucat autor dramatic român. În regia Ancăi Bradu şi scenografia lui Mihai Păcurar se dezvăluie lumea spectaculoasă a Antichităţii şi un personaj feminin de dimensiuni apocaliptice, Hecuba, Mama care are curajul să ceară socoteală zeilor care controlează viaţa şi moartea copiilor săi.

Duminică, 5 octombrie, ora 19:00

După reprezentaţia din cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, spectacolul ‘Oidip’, regia Silviu Purcărete, va fi jucat în premieră în această stagiune. Scenografia este semnată de Dragoş Buhagiar iar muzica originală de Vasile Şirli. ‘Oidip’ este o pictură a spaimelor, a presentimentelor și a nefericirii, în spiritul marilor maeştri.