Teatrul Masca deschide stagiunea estivală în Parcul Herăstrău

Momente teatrale inedite cu marionete uriaşe, parade, vals, step şi muzică lăutărească vor fi prezentate, în Parcul Herăstrău – Roata Mare, pe 30 aprilie şi 1 mai,  în deschiderea stagiunii estivale a Teatrului Masca.

Startul se va da la ora 17.00.

Stagiunea estivală va fi deschisă de ‘Parizianca’, un spectacol de stradă de tip paradă, în care actorii, îmbrăcaţi în marionete uriaşe, se plimbă, dansează vals, bat step şi interacţionează cu trecătorii. 6 marionete vor invita publicul la o plimbare în timp pe acorduri de acordeon.

De la ora 18.30, începe spectacolul „Mateloţii”, un potpuriu de muzică lăutărească şi de petrecere, cu cântece din repertoriul unor mari interpreţi – Zavaidoc, Maria Tănase, Romica Puceanu, Ileana Sărăroiu, Ioana Radu – sau al unor cunoscute formaţii – Taraful de la Vărbilău, Taraful Haiducilor.

‘Stagiunea estivală debutează cu două spectacole de stradă de excepţie; o explozie de bucurie şi voie bună, umor, muzică şi teatru! ‘Parizianca’ aduce cu ea atmosfera boemă a celebrelor cartiere pariziene. ‘Mateloţii’ în schimb vor ilustra secţiunea ‘balet’ cu un dans tematic despre muncă şi seriozitatea ei într-o popotă militară. Veţi dansa, veţi cânta şi veţi admira energia debordantă a unor fiinţe care vor readuce la viaţă copilul ascuns în fiecare dintre noi”, spune Mihai Mălaimare, fondatorul Teatrului Masca.

Luni, de la ora 18.30, este prezentată ‘Arca lui Lenin’, un spectacol despre lumea comunismului în perioada stalinistă, o lume recreată pe scenă din imaginile unor statui celebre care au făcut gloria proletcultismului, filozofală, culturală şi morală a acelor vremi, potrivit site-ului Teatrului Masca.

Accesul publicului la evenimente este liber. 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS