Confidenţialitate

Teatrul Ion Creangă celebrează împlinirea a 55 de ani de la înființare

Teatrul Ion Creangă celebrează pe data de 4 mai 2020 împlinirea a 55 de ani de la înființare — cincizeci și cinci de ani în care Teatrul a fost alături de tinerii săi spectatori din Capitală, contribuind la educarea și formarea tinerelor generații care i-au trecut pragul, dar și la dezvoltarea artei spectacolului pentru copii din România.

Un prilej anual de bucurie pentru marea familie a Teatrului Ion Creangă, dar și pentru micuții săi spectatori de ieri și de azi, aniversarea îmbracă de această dată straie inedite. Tradiționala gală din sala de spectacol decorată festiv se mută în mediul virtual.

Colecția de materiale video – intitulată „Jurnalul unei aniversări: TIC 55” – debutează cu un episod special: o scurtă poveste scrisă și narată de actrița Alexandrina Halic, cu ilustrații de Ioana Trușcă. O meditație asupra unor importante repere din istoria Teatrului Ion Creangă, dar și asupra contextului cu totul neprevăzut care ne ține departe de sălile de spectacol, povestea ne poartă cu delicatețe și umor în lumea unui teatru-personaj. Un erou căruia ursitoarele îi urează să crească mare, bun și înțelept și asemenea celui care i-a dat numele, să bucure cu poveștile sale nenumărate generații de copii.

Seria „Jurnalul unei aniversări: TIC 55” continuă pe parcursul lunii mai, Teatrul difuzând online zilnic un nou material video, însoțit de fotografii de arhivă.

„4 mai 2020 – Teatrul Ion Creangă împlinește cincizeci și cinci de ani. Mi-aș fi dorit tare mult ca această zi de sărbătoare să o petrecem împreună cu micii noștri spectatori. Din păcate, timpurile pe care le traversăm sunt unele cu totul și cu totul speciale – timpuri pe care Teatrul Ion Creangă în cei 55 de ani de existență cu siguranță nu le-a mai cunoscut. Dar vom trece și peste asta. Așteptăm cu nerăbdare să ne reîntâlnim în sala de spectacol și să pornim în această călătorie magică, în acest univers al copilăriei, o bucurie pe care o avem doar împreună, atunci când noi suntem pe scenă și voi sunteți în sală”, spune Gabriel Coveșeanu, Manager Teatrul Ion Creangă.