Teatrul de pe Lipscani prezintă recitalul Adrianei Trandafir – “Pasărea măiastră – Maria Tănase”

Teatrul de pe Lipscani aduce pe scenă, pe 25 septembrie, începând cu ora 19:30,  recitalul Adrianei Trandafir, “Pasărea măiastră – Maria Tănase”. Spectacolul, cu care actriţa a făcut istorie încă din anii ’80, câştigând numeroase premii şi distincţii, este prezentat pe scena Teatrului de pe Lipscani cu ocazia aniversării a 102 ani de la naşterea Mariei Tănase.

În Franţa a fost Edith Piaf, portughezii o au pe Amalia Rodrigues. Mândria românilor se numeşte Maria Tănase (1913-1963). Vocea ei gravă, profundă, a rămas de neuitat. Oameni simpli şi personalităţi proeminente, contemporanii ei, au văzut în această cântăreaţă inimitabilă ieşită din popor, o adevărată regină a cântului folcloric autentic.

Teatrul de pe Lipscani vă invită să deschideţi porţile timpului şi să păşiţi prin ele alături de Adriana Trandafir în acest spectacol memorabil, care a făcut istorie, încă de la premiera sa din 1988, de la Teatrul Odeon.

Peste ani, Maria Tănase, Adriana Trandafir şi spectacolul “Pasărea măiastră – Maria Tănase” şi-au păstrat tinereţea, prospeţimea şi unicitatea în tabloul cultural românesc. Poftiţi, aşadar, la un regal muzical-teatral de excepţie, la Sala Mare a Teatrului de pe Lipscani.

“…jocul actriţei cu nume de floare, nerv, glas şi reflecţii presărate între tăceri, impune prin naturaleţe, farmec, distincţie, înţelegere în interior a unui destin care a trecut peste praguri şi vămi, spre a răzbate…” (George Chirilă)

 

Biletele, care costă 35 de lei, se pot procura de la casieria Teatrului de pe Lipscani, de luni până duminică, în intervalul orar 12:00-22:00, şi online, de pe www.bilete.ro.