Teatrul Apollo111: Un spectacol despre prejudecăți și despre iubire

ALI: Frica mănâncă sufletul, un spectacol regizat de Radu Jude după un scenariu de film spune o poveste foarte actuală: o femeie româncă de 60 de ani se îndrăgostește de un imigrant musulman mult mai tânăr și decid să se căsătorească, stârnind oroare în comunitate.

ALI e un spectacol despre prejudecată, dar și despre iubire.

Premiera spectacolului a fost pe 25 noiembrie, dar spectacolul se mai joacă de 4 ori săptămâna acesta, miercuri, joi, sâmbătă și duminică, la teatrul Apollo111, deschis de curând la Palatul Universul, pe strada Actor Ion Brezoianu nr. 23 – 25.

Cu un concept nou pentru scena din România, spectacolele Apollo111 se vor juca doar câte șase săptămâni, iar fiecare stagiune va avea o temă specifică și va fi condusă de către un alt director artistic.

Primul care va avea acest rol este actorul Bogdan Dumitrache, tema sa fiind una interdisciplinară: „Am ales pentru primul an ideea unui exercițiu Teatru – Film din nevoia de a rămâne în aria mea de experiență profesională, într-o zonă pe care o cunosc și o stăpânesc”.

Din distribuția „ALI: Frica mănâncă sufletul” fac parte atât actori consacrați, cât și debutanți. Astfel, rolul principal feminin, Emmi, este jucat de Liliana Ghiță, o actriță cu un palmares de peste 70 de roluri în teatru și film, iar rolul principal masculin, cel al lui Ali, are dublă distribuție: Camara Ghedi, cunoscut publicului drept Kamara și Amir Shafizadeh, student în anul II la UNATC, născut în Iran, ambii actori fiind pentru prima dată pe o scenă profesionistă de teatru. Distribuția este completată de Adina Cristescu, Eduard Cîrlan, Ilinca Hărnuț, Lucian Teodor Rus și Mihai Nițu.

Design-ul luminilor din spectacol este asigurat de Tudor Lucaciu, director de imagine de film pe care regizorul Radu Jude l-a cooptat în proiect cu acest scop. Lucaciu este cunoscut pentru filme precum „Marți după Crăciun”, „Hârtia va fi albastră” sau „Un etaj mai jos”.

În această lună, se va lansa și teatrul Apollo111 pentru copii. Cei mici, alături de părinți, sunt așteptați în Tărâmul din Globul Fermecat, un spectacol dramatizat și regizat de Iris Spiridon după povestea „Crăiasa Zăpezii” de H.C. Andersen.

taramul