Confidenţialitate

Teatru temporar în Parcul Izvor din Bucureşti

Primăria Capitalei cere aviz de Consiliul General să amenajeze un Teatru temporar, pe structură metalică, în centrul Bucureştiului. Acolo vor avea spectacole teatrele rămase fără săli în perioada lucrărilor de reabilitare şi consolidare sau care nu mai pot folosi sălile proprii şi joacă pe alte scene bucureştene. Propunerea va fi discutată în şedinţa de joi a Consiliului General.

În raportul care însoţeşte proiectul de hotărâre se arată că realizarea unui «Teatru temporar» va rezolva problema mai multor teatre care au reprezentaţii pe alte scene bucureştene.

În urma unei analize, s-a estimat că ar fi nevoie de 400-500 de locuri de spectacol, fiind necesară realizarea unui teatru în centrul Capitalei, cu acces auto, unde se poate ajunge uşor şi cu mijloacele de transport în comun.

Prin proiect se propune realizarea unui pavilion cu arhitectură inovativă, care să aibă o îmbinare echilibrată a elementelor clasice cu materialele şi tehnicile moderne de execuţie.

De aceea construcţia va fi una uşoară, cu structură metalică, şi va respecta normele de securitate seismică şi pe cele referitoare la incendiu şi impactul asupra mediului.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, anunţase anterior că în Bucureşti trebuie ridicată o clădire din materiale uşoare, într-o zonă uşor accesibilă, care să fie folosită de teatrele ce intră în consolidare pentru că au bulină roşie.

Directorul Teatrului Nottara, Marinela Ţepuş, declara, la sfârşitul lunii iunie, pentru News.ro, că actorii instituţiei teatrale vor juca în ”cubul” pe care primăriţa vrea să îl construiască în Parcul Izvor, deşi se vor întoarce, din 10 octombrie, în sediul din Bulevardul Magheru.

Directorul Teatrului Nottara preciza că acel ”cub” va putea fi folosit şi de alte teatre care au nevoie de găzduire.