Confidenţialitate

Teatrele independente, apel către autorități: “Să găsim niște soluții împreună” | AUDIO

Teatrele independente cer autorităților o întâlnire de urgență pentru găsirea unor soluții ca să poată trece de această perioadă de criză.

22 de instituții de cultură independente care reprezintă câteva mii de actori din toată țară spun că ar avea nevoie de subvenții pentru plata salariilor și a chiriilor, la fel cum se întâmplă în alte state europene:

“Ei nu sunt conștienți că ne luptăm. Nu cred că suntem în radarul lor. Am vrea să se conștientizeze faptul că existăm. Ce s-a întâmplat foarte bun în această perioadă – a fost recunoscut statutul de actor independent, s-a oferit o subvenție care va înceta”, spune actrița Adriana Bordeanu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Aceste instituții nu pot deschide precum teatrele de stat pentru că, în spațiile lor mici, dacă respectă regulile în vigoare, pot vinde puține bilete și nu rentează să țină reprezentații.

“Noi, de șase luni de zile, nu mai jucăm, nu avem încasări, nu avem cum să ne plătim chiriile, avem salariați.

Toate aceste costuri nu avem cum să le susținem pentru că nu vindem bilete.

Cred că în acest apel ar trebui să fim îndrumați către ministere și să găsim niște soluții împreună”, a declarat Andrei Grosu, fondatorul teatrului independent „Unteatru” din București.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.