Taximetriștii vor să protesteze în Piața Victoriei

Taximetriștii vor să protesteze în Capitală, în Piața Victoriei, săptămâna viitoare, timp de două zile, pe 13 si 14 decembrie, de dimineata până seara. Șoferii reclamă concurența neloială din partea unor servicii precum Uber sau Taxify. Cererea lor vine după ce luni, primarul general Gabriela Firea a anunțat că vrea să interzică asemenea servicii în Capitală. În opinia edilului, companiile în cauză oferă servicii ilegale de taximetrie.

Președintele Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați, Vasile Ștefănescu, spune că proteste ar urmă să aibă loc în toată țara. Taximetriștii sunt nemulțumiți de faptul că servicii precum Uber sau Taxify nu practică activități de taximetrie autorizate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Transportatorii recunosc faptul că au o problemă cu acei taximetriști care refuză curse pe motiv că distanță e prea mică sau care au mașini învechite. Prin urmare, Vasile Ștefănescu spune că împreună cu Primăria Capitalei vor fi stabilite reguli pe care trebuie să le respecte cei de la volanul taximetrelor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

După anunțul primarului general general de luni, a venit și reacția companiei Uber. Potrivit acesteia, serviciile de carsharing, de taxi și transportul în comun sunt soluții care pot duce la reducerea aglomerației și pot rezolva problemă parcărilor din București. Peste 350.000 de bucureșteni folosesc zilnic Uber prin intermediul aplicației și contribuie la bugetul public, anunță Uber. Compania precizează că vrea să discute despre viitorul industriei de transport împreună cu municipalitatea, dar și cu alți actori din industrie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS