Confidenţialitate

Taxele și impozitele nu vor fi modificate pentru acest an, dă asigurări premierul | AUDIO

Premierul Nicolae Ciucă asigură că, în acest an, taxele și impozitele nu vor fi modificate. Ministerul Finanțelor lucrează însă la o analiză care să arate ce schimbări se pot face în Codul Fiscal.

De altfel, reforma fiscală, mai ales prin creșterea veniturilor la buget este prevăzută și în PNRR:

„Vom căuta ca prin măsurile pe care le vom lua să asigurăm o optimizare a Codului fiscal. Nu cred că în momentul de față trebuie să vorbim de taxe noi. odată ce la Ministerul Finanțelor se vor finaliza aceste analize și se vor finaliza dezbaterile, vom anunța și măsuri.”

Întrebat de jurnaliști dacă susține impozitul progresiv, așa cum spunea Marcel Ciolacu recent, premierul a răspuns: „anul acesta nu va fi modificat sistemul de impozitare”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În cel mult 2 săptămâni, ministrul Finanțelor va prezenta Guvernului planul de modificare a Codului Fiscal, astfel încât eventualelel modificări să intre în vigoare cel mai devreme de la începutul  anului viitor.

Președintele PSD a explicat că așa că două dintre domeniile vizate este cel al muncii și cel al nivelului incasărilor la buget.

Reforma fiscală, mai ales prin creșterea veniturilor la buget este prevăzută și în PNRR. Marcel Ciolacu:

„Avem una dintre cea mai mare fiscalitate, nu este normal așa, nici dumneavoastră nu puteți să-mi spuneți că Spania, Olanda, Germania, Statele Unite ale Americii, Italia, toți sunt tâmpiți pentru că au un sistem progresiv de impozitare, modern, adaptat, cu deductibilități, astfel încât să promoveze serviciile și să dezvolți serviciile în societate și noi românii suntem cei mai deștepți dar avem 27% venituri din construcția PIB-ului și cheltuieli de 40.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea