Confidenţialitate

Taxele și impozitele locale vor crește în București cu 3,8% | AUDIO

Taxele și impozitele locale vor crește în București cu 3,8%.

Majorarea se va face din ianuarie  2021, conform inflației, și a fost aprobată azi de consilierii municipali, fără prea mari dezbateri și fără aprobarea unui amendament prin care s-au propus câteva excepții.

Așa cum se procedează în fiecare an, de data asta însă, fără să se țină seama de impactul crizei create de pandemia de COVID 19. Au existat discuții legate de faptul că taxele ar trebui menținute la același nivel, dar nu s-a votat nimic în acest sens. A fost un singur amendament, dar acela a fost respins.

Ana Ciceală, consilier USR:

”Am depus și un amendament prin care am încercat să scădem o serie de taxe. Am încercat, fiindcă nu a trecut amendamentul nostru, mai ales taxele ce privesc sectorul cultural, acele filmări în spațiul public, fotografii în spațiul public sau organizare de eveniment. Din câte știu eu, putea să se facă și o scădere. A venit același proiect, copy-paste din anii trecuți, cu majorarea pe rata inflației.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Bucureștenii vor beneficia, însă, și anul viitor de o reducere de 10 %, dacă își vor plăti dările către stat până pe 31 martie.

Anul trecut, taxele si impozitele au fost majorate cu 4,6%, reprezentând, de asemenea, indicele de inflatie.