Confidenţialitate

Taxe și impozite mai mari pentru bucureșteni, din 2022 | AUDIO

Taxe și impozite locale mai mari, anul viitor. Primăria Capitalei  a lansat în dezbatere publică proiectul de hotărâre care stabilește obligațiile fiscale din 2022 iar propunerea este ca acestea să fie majorate cu 2,6%.

Documentul poate fi consultat pe site-ul Primăriei București, până pe 19 aprilie.

Autoritățile au facut deja calcule estimative privind nivelul impozitelor si taxelor locale care vor fi supuse adoptarii Consiliului General. Astfel, bucureștenii vor plăti un impozit mai mare cu pînă la 4 lei pentru o garsonieră și  cu pînă la 5 lei pentru un apartament cu 2 camere. Impozitul pentru un apartament cu 3 camere ar putea crește cu pînă la 8 lei iar cel pentru un apartament cu 4 camere s-ar putea majora cu 12 lei, anul viitor.

Pentru autoturisme cu capacitatea cilindrică de până la 1600 cmc nu ar urma să existe majorări de impozit întrucât coeficientul de indexare este mic, iar pentru cele de peste 1600 cmc, creşterile variază între 4 şi 174 lei. Nivelul impozitului pentru autovehiculele cu masă maximă autorizată egală sau mai mare de 12 tone nu a fost indexat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Adriana Sârbu