Taxa specială de 1 % pentru promovarea turistică a Bucureștiului – în ședința Consiliului General de miercuri

Consiliul General București va discuta, miercuri, 28 decembrie, proiectul de hotărâre privind Taxa specială de 1 la sută pentru promovarea turistică a Capitalei în 2017.

Acest proiect prevede ca taxa să fie calcultată prin aplicarea cotei de 1 la sută la venitul din cazare pentru fiecare zi de sejur a turistului, valoare care nu include TVA.

Taxa va fi încasată de către hotelieri sau cei care dețin spații de cazare în regim hotel-apartament, motel sau pensiune turistică. Sumele colectate vor fi depuse la bugetul local al sectorului în care îşi desfăşoară activitatea unitatea de cazare până la data de 10- inclusiv – a lunii următoare celei în care s-a colectat respectiva taxă de 1%.

Reprezentanții hotelurilor și pensiunilor trebuie să depună lunar o declaraţie-decont la Direcţia de Impozite şi Taxe Locale a sectorului de care aparțin ( de asemenea, până la data de 10- inclusiv – a lunii următoare celei în care s-a colectat respectiva taxă).

Toate sumele rezultate în urma aplicării taxei vor fi colectate într-un cont special, prevede proiectul de hotărâre.

În cazul în care hotelierii și reprezentanții pensiunilor nu vor depune la timp declarațiile decont, riscă amenzi cuprinse între 70 și 279 de lei. De asemenea, cei care nu depun respectivele declarații pot fi amendați cu până la 696 de lei. Pentru persoanele juridice, amenda crește cu 300%, potrivit proiectului.

Din banii colectați prin această taxă specială, autoritățile vor să promoveze Bucureștiul și speră ca, astfel, să atragă mai muți turiști, să crească durata de ședere a vizitatorilor în capitală și să includă, treptat, Bucureștiul pe harta destinaţiilor de tip „city break”.

Ar urma să fie organizate evenimente de promovare turistică, târguri, conferințe și să fie realizate campanii publicitare și de informare turistică, inclusiv pe internet și rețelele sociale.

Consiliul General București se reunește, miercuri, în vechiul sediu, aflat pe Bulevardul Regina Elisabeta, după ce lucrările de renovare a clădirii s-au încheiat după 6 ani de la începerea lor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS