Taxa pe aer curat in Venezuela

Guvernul din Venezuela introduce o taxă pe aer curat, în aeroportul din Caracas.Toți cei care călătoresc cu avionul trebuie să plătească 127 de bolivari pentru dreptul de a inhala aer curat.

Toți călătorii care iau avionul de pe cel mai mare aeroport internațional din Venezuela, dar și cei care aterizează la Caracas trebuie să plătească o taxă de 127 de bolivari, echivalentul a 20 de dolari. Suma ar urma să acopere costurile unui nou sistem ce folosește ozon pentru purificarea instalațiilor de aer condiționat ale aeroportului.

Potrivit guvernului venezuelean, este primul aeroport din America de Sud care utilizează o astfel de tehnologie, cu rol de stopare a înmulțirii bacteriilor, dezodorizare și igienizare a clădirii.

Măsura a stârnit însă revoltă în rândul venezuelenilor. Unii s-au plâns pe rețelele de socializare că nu înțeleg cum e posibil ca la aeroport să fie aer curat, din moment ce la toaletă nu curge apă, aerul condiționat e stricat, iar câinii vagagonzi mișună prin interiorul clădirii.

Mulți văd această măsură ca pe un semn al faptului că aeroportul din Caracas a rămas fără bani. Din cauza disputei financiare cu guvernul din Venezuela, multe companii aeriene și-au redus numărul de zboruri către această țară.